Meny Stäng

Nu öppnar seniorportalen dörrarna

Bilden visar seniorportalen

Tidigare har Mediacenter och sektion Folkhälsa i regionen drivit ett projekt som gått under namnet Aktivt liv. Aktivt liv var en webbportal som nu har nu fått en uppdatering och nu blivit seniorportalen 2021.

Tanken med seniorportalen är att det ska finnas innehåll för seniorer och för personal inom kommunal verksamhet att använda för minnas tillbaka och skapa positiva aktiviteter. Här finns det innehåll allt från filmer, bildspel och andra aktiviteter att använda direkt. Innehållet kommer att utvecklas och fokus kommer vara på att föra fram lokala aktiviteter och kultur som sker ute i länet. Det finns fantastiska saker som runt hörnet och med digitaliseringens möjligheter kan vi snabbt ta oss dit. Att samla innehåll på olika sätt samt att vi kan nå till dem som inte kan ta sig till kulturen eller olika platser eller minnas tillbaka är en viktig del för en positivare vardag.

Bakom Seniorportalen står Sektion Folkhälsa, Region Jönköpings län, Mediacenter Jönköpings län , Kommunal utveckling Jönköpings län & Kulturhuset Spira som ingår i en styrgrupp för portalen.. En arbetsgrupp arbetar aktivt med att ge återkoppling och förslag till innehåll och utveckling av seniorportalen samt sprida möjligheterna.

För mer information kontakta projektledare Frida Concannon på Mediacenter. frida.concannon@mcenter.se