Meny Stäng

Seniorwebben.se

Seniorwebben är framtagen av Mediacenter Jönköpings län och riktar sig främst till personal inom omsorgen i alla länets kommuner. Med Seniorwebben vill vi ge seniorer på äldreboenden en meningsfull och aktiv tillvaro.

Utbudet i Seniorwebben är anpassat för en äldre målgrupp och framtaget för dig som möter seniorer i ditt dagliga arbete. I Seniorwebben går det att hitta massor av olika frågesporter, korsord och ordflätor för gemensamma eller enskilda aktiviteter.

Resurserna är digitala men går även att skriva ut. Bilder kan väcka glädje och gemenskap och i Seniorwebben finns det både fotoalbum och stämningsskapande bildspel som triggar minnet och öppnar upp för samtal.

I Seniorwebben har vi också samlat filmer som är införskaffade med rättigheter. I vår filmsamling finns lite av varje så som drama, naturfilm och dokumentär men även lokalt inspelade filmer och livesändingar från bland annat Kulturhuset Spira. Du kan också göra en tidsresa med våra tidskapslar där kanske väcks några gamla minnen från barndomen, ungdomen eller arbetslivet.

kategorier