Meny Stäng

Webbsändningar

Ett ständigt ökande antal av våra medlemskommuner upptäcker de  möjligheter som finns med att filma och offentliggöra möten, konferenser och andra typer av event direkt via nätet.

Streaming
Programmet som används vid webbsändningen skickar materialet till en videoplattform där kommunerna har egna konton. Därigenom visas filmen på respektive kommuns webbsida.

Lagring
Kommunen använder videoplattformen för att lagra och distribuera egna uppladdade filmer. Servrarna ligger inom EU vilket gör att allt är i enlighet med kraven i GDPR.

Voteringssystem
Allt fler kommuner testar Mediacenters inköpta system för möteshantering. Systemet hanterar både upprop, votering och mötesdeltagare kan begära ordet och replik. Systemet används idag i Gislaved, Vetlanda, Tranås och Nässjö kommun under kommunfullmäktigesammanträden.

I stället för att räcka upp handen har användaren en dosa med olika knappval. Med hjälp av ett knapptryck på dosan kan användaren t.ex. rösta eller begära ordet. Genom att allt registreras publikt på skärmen blir det också tydligt vems tur det är och vilket parti personen tillhör. Är det begränsad talartid som gäller räknas tiden ner och talaren ser vilka ramar den har att hålla sig till.  

 

VILL DU LIVESÄNDA ETT MÖTE?

Kontakta vår filmare Mats Appelqvist på  036 – 19 95 98 för bokning, mer information och prisuppgifter.