Meny Stäng

Robotar för skolan

Robotar är utmärkta verktyg för att främja STEM-utbildning (Science, Technology, Engineering och Mathematics) i skolan genom praktiska och interaktiva lärandeupplevelser. De bidrar till att utveckla elevernas kreativa tänkande, problemlösningsförmåga och tekniska färdigheter på ett roligt och engagerande sätt.

 

Blue-Bot
Blue-Bot har en enkel användarpanel och används för att introducera grundläggande programmeringskoncept för unga elever. Blue-Bot hjälper barn att förstå riktningar, avstånd och enkel kodning genom roliga och interaktiva aktiviteter.

Dash
Dash är är utrustad med sensorer, lampor och ljud, och kan kontrolleras genom kodning via en användarvänlig app. Dash används för att undervisa elever om programmering, problemlösning och matematik.

Sphero
Sphero är en klotformad robot som är utrustad med LED-lampor, sensorer och kan styras genom en app. Sphero är användbar för att undervisa elever om grundläggande programmering, matematik och fysik genom praktiska övningar. 

Micro:bit
Micro:bit har inbyggda sensorer, LED-lampor och trådlös kommunikation. Micro:bit används för att undervisa elever om grundläggande datavetenskap och elektronik. Eleverna kan skapa spel, interaktiva historier och enkla appar.